September udfordringen

Opskrift: Chokorug

De fleste af jer er nok stødt på de små lækre chokorug fra Lagkagehuset. Det er en god kombination af en saftig rugbrødsdej og store chokolade stykker. Jeg har forsøgt mig frem til min egen opskrift på disse populære chokoladeboller, den blev virkelig god:) De kan fryses og spise af flere omgange.Chokorug opskriftLækre chokorugChokorug

Opskrift på 25 stk chokorug:

– 25g gær
– 2 dl lunken vand
– 350 g rugkerner (koges i 2 min)
– 50 g mandler (hakkes til mel)
– 50 g hvedemel
– 50 g hørfrø
– 1 æg
– 2 spk kakaopulver
– 200 g chokolade 70%
– 2 spsk sukrin
– 50 g havregryn
– 30 g sesamfrø
– 50 g hasselnødder ristet til pynt på toppen

Start med at kog rugkernerne og lad dem køle af. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt herefter ingredienserne. Hak chokoladen og put den i til sidst. Dejen skal være klæ som på billedet under, hvis din dej ikke er som den, tilføj mere havregryn eller mere vand. Form bollerne med to skeer og pynt tilsidst med ristede hasselnødder. Lad dem “hæve” i 30 min på bagepladen.

I ovnen på 180 grader i 12 min
Opskrift chokorug

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

September udfordringen