Omelet wrap

Fanatisk?

Jeg har tænkt over det at være fanatisk flere gange i løbet af bloggens levetid. Nogen sundhedsbloggere prøver at skabe et billede af, at de ikke er sundheds fanatiske. Men hvor går grænsen og er det ikke okay, at leve sundt uden at blive kaldt fanatisk?

I bogen “Min vej til et sundt liv” skriver Anne Dorthe Tanderup:…. Man kunne også spørge hvorfor egentligt spise noget, der er dårligt for dig? Hvem er det, der er fanatisk? Er det dem, der mener, det er deres ret til at drikke cola og spise fastfood, så ofte, som de har lyst til? Eller er det mig, der insistere på udelukkende at servere mad, der er sundt og naturligt for kroppen?

Denne måned har jeg valgt at jeg skal prøve at undgå sukker helt – fanatisk? Jeg mener selv, at vi ikke behøver rafineret sukker i vores kost, og jeg tror det nedbryder og ælder vores kroppe. Man bliver altså ikke lykkeligere af at spise det der lørdags slik, især ikke mig, jeg får hovedpine. Jeg tror mere det er hyggeelementet i, at spise noget som smager godt/sødt sammen med dem man holder af. Jeg siger ikke, at jeg aldrig vil spise sukker igen, men den forandring jeg mærker på min krop er enorm.

Hvad er at være sund, måles det på kroppens udseende eller på kroppens tilstand. For der er ingen tvivl om, at man kan have en lækker krop og stadig spise slik. Men hvis kroppen skal have de bedste vilkår, så erstat sukkeret og hvedemelet med et bedre alternativ. Vælg de gode kvalitets produkter frem for de billige, som er lavet af kunstige forarbejdede ingredienser. Efter at have læst bogen “Slip Slikket” har jeg virkelig fået øjnene op for, hvor ringe de ingredienser som er i slik, færdig kager og chokoladebars er. Tænk over prisen på det du køber. Du kan købe 15 flødeboller for 15 kr – altså kan ingredienserne ikke være af høj kvalitet – ikke underligt man nemt kan spise 5 stk uden problem. Hvor en mini flødebolle fra Summerbird koster 10 kr og kun kan holde dig 14 dage, mon ikke det handler om råvarerne er prioriteret højt, jeg ved godt, hvad jeg helst vil sætte tænderne i!

Er man fanatisk fordi man vil det bedste for ens krop?

mavetræningVand

   

2 kommentarer

 • Jeg elsker det her indlæg! Du sætter ord på mange af de tanker jeg har gjort mig i årenes løb imod min egen rejse til en sundere krop og et sundere sind. Der er meget socialt forbundet med fx sukker og det kan være utrolig svært at bryde med de gængse normer når man selv har en anden opfattelse, der måske kun hedder; sukker ved særlige lejliheder og ikke hver weekend? Måske fordi man i virkeligheden konfronterer andre med deres dårlige samvittighed? 😉

  jeg har til gengæld også prøvet den omvendte, hvor jeg var til noget reception og valgte at spise et stykke brownie. Så kom folk hen; “nå nå, så nu kan du godt spise kage!”. Øh, mig bekendt skal man ikke vælge mellem 100% sukkerfri eller 100% junk? 😀 Spændende debat og rigtig godt indlæg om sundhed vs fanatisme! 😀

  Min blog er ny, men jeg har selv lige skrevet et indlæg om mine tanker om sundhed, dogmer og de “regler” der følger med andres opfattelse af en sund livsstil. Læs med hvis du har tid og lyst 😀

  Hilsen Anna
  http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jeg glad for:) Ja, du har helt ret sukker er ofte forbundet med noget socialt og man melder sig ud af fællesskabet, hvis man siger nej. Der skal også være plads til at sige ja tak, når man virkelig bare har lyst til det – helst uden øv-kommentarer!

   Jeg vil helt sikkert kigge forbi din blog:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Omelet wrap