November udfordringen: 0 sukker

Oktober var glutenfri måned for mig. Det var spændende at prøve, man finder virkelig ud af hvor mange ting der er gluten i. Mange færdigproducerede fødevarer indholder gluten, så derfor er det vigtigt at se sig for og lave maden fra bunden. Jeg har kunne mærke det positivt på min krop, at den ikke har fået al det brød og pasta. Jeg har fået mere energi og overskud. Faktisk har jeg ikke savnet det, når man først kommer ind i nye vaner, så som at spise skyr til morgenmad, erstatte pasta med quinoa og lave wok uden nudler, så er det ikke så svært. Jeg har også kastet mig ud i at bage uden gluten, hvilket kræver lidt nye ingredienser i køkkenet, men det blev vellykket som I kan se her. Man kan selvfølgelig også købe glutenfrit brød, hvilket jeg har prøvet, men det resulterede i at jeg fik utrolig ondt i maven. Jeg prøvede det to gange for at se om det var det og præcis 10 min efter indtagelsen af en glutenfri bolle, fik jeg smerter i maven. Så bagselv var mere vellykket. Jeg vil fremover holde mig mere fra gluten, altså det helt hvide brød og pasta, men rugbrød har jeg nu tænkt mig at indføre igen. Jeg er lidt spændt på at se om kroppen reagerer voldsomt, når jeg prøver at spise gluten igen, hvis den gør skal I nok høre om det!

Nu til november udfordringen, i denne måned vil jeg udelukke sukker. Jeg vil forsøge at blive mere opmærksom på, hvor meget sukker jeg faktisk indtager i løbet af en dag. På det sidste er jeg blevet lidt for slem til lige, at skulle have et eller andet sødt i løbet af dag, men nu skal det være slut (for en måned i hvert fald). Der er meget “skjult sukker”, hvis man spiser færdigprodukter, hvilket jeg godt kan finde på en gang imellem, for at lette hverdagen. Vidste du at der fx er tilført sukker i Dolmio pastasovs og i Karolines færdigsupper? Man skal se sig for ud i supermarkederne. Så denne måned kommer jeg også til at lave al mad fra bunden, så jeg er sikker på, hvad jeg spiser. Der er jo også kun en måned til juleræset begynder og her kommer der jo helt sikkert noget sukker indenbords, så nu vil jeg prøve en måned uden sukker og se hvordan min krop reagere på det. Selv min elskede chokolade skal jeg undvære, da der jo også er tilsat sukker også selv om det 86%.

Hvis min sukkertrang melder sig, vil jeg spiser noget af følgende:
– nødder
– lidt frugt
– tørret frugt
– eller bage en kage som denne uden chokolade

Så i denne måned er det slut med ting som dette:

issKartoffelkage Skærmbillede 2013-08-22 kl. 10.00.25 kage kage

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Happy Halloween