Spis dig til smuk hud

Skærmbillede 2013-11-11 kl. 14.54.27

Her er en lille update på mine hud problemer som har generet mig de sidste par måneder. Jeg var ved lægen for 2 måneder siden, hvor hun slog fast jeg havde cystisk akne med eksem oven i, hvilket er en af de sværeste former for akne. Fedt – 24 år og akne, det troede jeg hørte til teenange årene. For at gøre historien kort, så skrev lægen en recept på nogle meget skrappe piller, som skulle slå det ned. Nogle piller som fx gør, at man ikke må blive gravid, da pillerne kan skade et foster. Og hvis det kan skade et foster, hvad gør de så ikke ellers ved kroppen? Derudover er jeg  ikke vild med tanken om at spise medicin for at dæmpe nogle symptomer som min krop viser. Efter at have overvejet om jeg ville byde min krop de skrappe sager for at dæmpe min hud, kom jeg frem til at droppe pillerne og følge min intuition. Jeg var på “smuk hud” workshop hos Thorbjorg, som indebar detox i en uge. Efter den uge var min hud allerede bedre og eksem var væk. For at få undersøgt om der var noget jeg ikke kunne tåle, gik jeg til en kinesiolog, som konstaterede at min krop ikke var glad for bananer, hasselnødder og gluten. Herefter blev disse fødevarer udelukket af min kost og min hud blev gradvist bedre og bedre. Jeg supplerede desuden med vitaminerne og mineralerne: A, B, C, D, Zink og Omega3.

Til de gode nyheder, så har jeg nu her efter 2 måneder uden gluten, bananer og hasselnødder fået min normale hud tilbage, dog tilført mange små grimme ar, som en reminder til mig selv om at spise ordentligt. Jeg syntes det er ret vildt, at jeg ved at have undladt visse fødevarer og optimeret min hud gennem de rette vitaminer og grøntsager har kunne spise mig fra akne! Jeg er lykkelig for at jeg selv gjorde noget ved min hud og har spist mig fra problemet. Jeg ville ønske at man i det danske sundhedssystem ikke kun brugte medicin som den eneste løsning på symptomer. Hvorfor finder man ikke årsagen til symptomerne?

Mine erfaringer i forhold til kost er følgende:

Do:
– Drik et stort glas vand med en skive citron i, som det første om morgenen
– Spis mindst 600g grøntsager
– Frugt
– Spis magert kød (aller bedst undgå kød)
– Fisk
– Vitaminer og mineraler
– Mælkesyrebakterier (tabletter eller pulver) holder din tarmflora i form
– Drik grøn te
– Hav en god balance mellem Omega 6 og 3, tag tilskud af Omega 3
– Lav en dagbog med hvad du spiser og hvordan din hud reagerer (til sidst kan du se et mønster mellem det du spiser og de udbrud du har)

Don´t:

– Kaffe
– Sukker
– For mange nødder
– Peanutbutter (stor synder)
– Gluten
– Mælkeprodukter

Hvis du har problemer med din hud, så håber jeg at du kan bruge mine råd til noget:)

melonSkærmbillede 2013-11-29 kl. 13.16.38

   

12 kommentarer

 • Melisa

  Jeg fik faktisk samme akne, som dig sidste år og tog imod hvad jeg går ud fra, er de piller du nævner.. Jeg er 26 og havde samme tanke, som dig.. Men min mor og søster har også haft akne som voksen, så hos mig, var det genetisk. Jeg er allerede laktose og gluten intolerant, så det var allerede skåret fra.
  Men pillerne var et helvede. 6 måneder skulle jeg tage dem og ens krop er bestemt ikke tilfreds under forløbet. Så at du kunne gøre det igennem mad, er fantastisk.. Ville ønske jeg kunne have gjort det samme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg håber din hud er blevet pæn igen, efter at have været igennem sådan en omgang. Det er bare forfærdeligt og går ud over ens selvtillid. Jeg ville virkelig ønske at piller og hormoncremer ikke er den eneste udvej hos lægen. Men når man står i den situation, har man bare lyst til at gribe efter noget som kan fikse det hurtigt. Jeg måtte selv prøve mig frem og betale for dyre test for at slippe af med mit problem og flere gange var jeg ved at give op og tage de piller, fordi resultetet ikke viste sig med det samme. Tak fordi du skriver din historie:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvad skulle der være så slemt ved nødder og især peanutbutter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg så en tydelig sammenhæng mellem nødder og udbrud på min hud. Hvis du googler akne og peanutbutter er der mange, som mener det ikke er en god kombination, da peanuts indholder androgene hormoner som forværre tilstanden af akne. Men husk vi alle reagere forskelligt:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura R

  Bio-oil og solcreme mod arrene.
  det har i hvert fald hjulpet en del på mine.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana Kaagh

  Det lyder rigtig spændende – Jeg tror på, at det er vigtigt at forsøge sig med andre metoder før meget skrap medicin.
  Jeg har ikke som sådan problemer med min hud, men jeg har meget svært ved at finde ud af, hvad min krop (mave) er glad for af kost. Det lyder rigtig spændende med behandlingen ved en kinesiolog – måske det kunne være en mulighed at prøve sådan en behandling.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Diana

   En kinesiolig vil helt sikkert kunne finde ud af hvad din krop helt vil have af mad. Jeg var selv hos en kinesiolig i går, som bekræftede det den første havde sagt, men som også foreslog mig at skippe alle mælkeprodukter undtagen smør. Så man bliver kun klogere på sin egen krop:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Hvilken kinesolog var du til? Da jeg selv døjer med eksem og uren hud og til tider går det voldsomt i udbrud. Håber du vil svare og hvor er det bare dejligt at man kan se eksempler på at udrette mirakler via egen kost og ikke piller;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eilime

   Hej Carina

   Jeg brugte Gina Asbejerg, som er virkelig dygtig. Jeg håber virkelig for dig at det lykkes at få bugt med din hud, bare hold ud:) Held og lykke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tusind tak fordi du fandt mig!
  Dine indlæg er bestemt brugbare! Jeg vil prøve at følge din liste med do 🙂
  Det er altid rart at læse om nogle som har prøvet det på egen hud, frem for at følge noget som der ingen garanti er for virker.
  Jeg ved det er individuelt, og jeg er selv igang med at ligge min kost om og fornemmer jer kan se en bedring 🙂

  Dit detox indlæg, kan du tilfældigvis linke det til mig? Det vil jeg meget gerne læse 🙂

  Hilsen
  Simone
  http://www.simonehenning.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eilime

   Vi må jo hjælpe hinanden:)

   Hvis du søger på detox på bloggen kommer der flere indlæg op med detoxen. En anden ting jeg også gjorde var at skifte hudpleje til ph formula efter en ansigtsbehandling hos Take care i Hellerup. Jeg har også prøvet alle mulige cremer, men det syntes jeg virker super godt og nu kan jeg ikke undvære det. Ph formula sælges kun få steder, da klinikkerne skal være uddannede i det og jeg har hørt flere som også har gode resultater med det:)

   Kh

   Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Celebrity fitstyle