På cykeltur

Månedens udfordring: Stop madspild

 photo a08d0010-556e-432e-b102-5f017d9c9451_zpsdd4d523c.png

 photo f787239e-2be1-42d5-b958-7566c5a8cdb9_zps76b9bc56.png

Nu er det til til en ny måned og en ny udfordring. Men først en opsummering af maj måneds udfordring – bikinikrop. Det er gået super godt, jeg kan se forbedring af min krop og jeg føler mig mere frisk. Jeg har haft fokus på maden primært, men selvfølgelig også træning – de ting går jo meget hånd i hånd, hvis man vil opnå resultater. Maj måned bød også på en detox med 15 day cleanse piller som I kan læse mere om her og her. Nu er jeg super klar til at hoppe i bikinien i Californien i næste uge:)

Nu til juni måneds udfordring – stop madspild. Efter at have læst 2 artikler med super seje Selina Juul, som er forkæmper for at vi stopper med at smide mad ud og spiser det vi har. Jeg syntes det er et super vigtigt budskab at vi bliver bedre til at spise det op som vi køber og ikke bare smider ud i læssevis. Det er foruroligende at 40 % af den mad, der dyrkes på verdens landbrugsareal, bliver aldrig spist! Vi skal simpelthen bare være bedre til at få spist maden mens den er frisk og ikke købe for meget. Jeg er selv lidt slem til at glemme hvad jeg har i køleskabet og så ender jeg med at have 2 af de samme ting, som så bliver for gammelt før det er spist. I denne måned ser jeg det som en god udfordring at blive bedre til at handle optimalt ind og spise rester, så så lidt som muligt må gå til spilde. Det er jo ikke kun miljøet vi sparer for overbelasting, men også vores pengepung – jeg vil helt sikkert bruge de ekstra kroner på økologi.

Fem gode tips fra Selina til at undgå madspild:

– Ryd op i dit køleskab flere gange om ugen. Stil de madvarer, der udløber forrest.

– Køb kun det, du har brug for, når du handler. Mængde-tilbud er ikke altid den billigste udvej – det ender ofte med at de billige varer ryger ud.

– Falder du alligevel for et godt storkøbs-tilbud, så del varerne i mindre portioner, og frys dem ned.

– læg en rulle fryseposer inde i køleskabet. Så du hele tiden mindet om at fryse mad ned, du ikke får brugt.

– Øg din kreativitet i at bruge madrester – både når du laver lasagne, pizza og søndags simremad.

– Hvis du ikke har tid til at lave indkøbsseddel, så tag et billede med din telefon til indkøbsturen.

Jeg håber du kan bruge nogle at rådene til at reducere dit madspild. Er du med på denne udfordring? Du skal huske, at du både sparer miljøet og penge!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På cykeltur