Den befriende følelse at kunne løbe igen

Sprødt glutenfrit knækbrød

 photo b3e2458a-4d76-4f68-b307-3e754eceede4_zps034c3e16.png

Knækbrød er noget af det bedste jeg ved, især det hjemmebagt med smør på. Jeg er bager faktisk ofte knækbrød og det gode er, at man faktisk bare kan tage lige hvad man har i køkkenskabet og putte i. Det svære er bare lige at finde balancen når man bager det, så det ikke bliver for brændt eller for gummiagtig. Dog kan man altid rede det med en brødrister hvis det er til den lidt for fugtige side:) Jeg har ikke skrevet præcis ned hvad jeg puttede i, så det bliver en på slum opskrift – men jeg lover det kan næsten ikke gå galt.

– Græskarkerner
– Solsikkekerner
– Sesamfrø
– Hørfrø
– Hirseflager (får dejen til at klistre sammen så mest at det)
– Glutenfri havregryn
– 1 spsk husk
– 1 tsk salt
– 1 spsk olivenolie
– Vand

Hæld det hele i en skål og bland sammen, hæld vand i så massen bliver godt gennemvæddet og lad det stå, så kernerne kan suge. Hvis massen er blevet for tør efter 10 min, så tilsæt mere. Nu er dejen klar til at blive smurt på 1/2 bageplader, i et helt tyndt lag. Lav evt riller i efter hvor store stykker knækbrød du vil have. Nu kan knækbrødet bages ved 175 grader i 20-30 min. Hold øje med det, så det hverken bliver for brændt eller for blødt, vend knækbrødet om og bag videre i et par minutter.

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den befriende følelse at kunne løbe igen