Amsterdam

Så køb dog kvalitet!

 photo 6d468eb2-d3f5-421e-86c2-4adb75cf531e_zps1acdaf23.png

Jeg bliver nogen gange forundret over hvordan mennesker prioriterer – heller billig mad så man kan gå i byen, ryge smøger, købe bunker af tøj etc. Hvorfor ikke bruge penge på kvalitets mad? Mange gang bliver folk forargede over prisen på økologi, men ikke på prisen på den nye trøje de lige har købt eller de drinks de har drukket i byen. Ja, økologi er dyrt, men hvorfor ikke skære ned på det unødvendige mad, tøj, ting osv? En økologisk pakke kylling er super dyrt, men så skær ned på dit kylling forbrug og nyd den kylling. Det er ikke noget mere utiltalende end de store pumpede kyllingebryster, som ligger i storkøbs pakker i køledisken. Grøntsager foretrækker jeg uden pesticider, da jeg ikke tror det gør noget godt for min krop, med flere affaldsstoffer end højst nødvendigt at skulle rense ud af kroppen igen. I det hele taget er jeg bare til økologi når det kommer til alt hvad der skal ned i min mave.

Jeg er vild med alt med mad, købe ind, lave det og spise det. Det er meget tilfredsstillende for mig at købe lækre madvare, bruge tid på at lave det til god mad og nyde det bagefter. Jeg tror også økologi har en psykologisk virkning på mig, jeg har mere respekt for maden og sætter større pris på den, fordi jeg ved det er lidt dyre, jeg frådser ikke med maden.

Det vi spiser er jo, det som skal bygge os op og give os energi til vores liv. Jeg tror maden er afgørende for vores sundhed og et godt sted at starte er at tage stilling hvad man vil byde sin krop. Jeg føler faktisk det er wellness for min krop når jeg spiser økologisk. For mig at se, er meget af det uhumske mad der findes i dag, roden til meget af det sygdom vi ser i dag. Det undre mig at folk ikke går mere op i, hvad de putter i munden når det kommer til kvalitet.

Hvad prioriterer du?

Lige et tip til øko-elskere som mig, så har føtex 25% rabat på alt øko i weekenden, så skal der shoppes!

   

5 kommentarer

 • Pernille

  Har det på helt præcis samme måde!! Det er skrækeligt, at studerende vil leve af havregryn og mælk, fordi de hellere vil bruge pengene på en dyr taske.. I dont get it. Det er netop som du siger, maden som er vigtigst for os, så vi kan være sunde og raske og stærke! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt vildt enig! Jeg er på SU, men har et (meget) højt madbudget, fordi jeg prioriterer maden jeg fylder i min krop. Det har jo betydning for mit helbred, mit udseende og mit energiniveau – er det virkelig der jeg vil spare? NEJ!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  ENIG! Det er desværre de færreste, der tænker sådan 🙁
  Er det muligt at få en opskrift, på den lækre lille sag, du fremviser på billedet til dette indlæg?

  Bedste hilsner fra Mia 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eilime

   Jeg må snart få en opskrift op på den salat:) der er quinoa, æble, rødbede, græskarkerne og rapsolie i:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes især det er vigtigt at købe kvalitet, så man kan have god samvittighed og have det godt indeni. Jeg køber altid økologiske grøntsager, så man kan gro dem igen i vand. Det er sjovt, sundt og en måde for folk at spare penge på, hvis man synes økologisk er dyrt i det lange løb.
  Mette
  http://carefulspending.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amsterdam