Øko bøf og fennikelfræs

Fordomme om sundhed

 photo c5ed63d3-7215-4e47-9a14-c7bfb580c026_zps6dockeis.png
Forbandede sunddom? Jeg blev lidt hidsig til morgen, da jeg så indslaget om forfatteren til “Forbandede sunddom” i Go´morgen tv. Først tænkte jeg “hvad bilder han sig ind at tale ned om sundhed?”. Men efter at have set indslaget, forstår jeg godt hans pointe. Det med at det er blevet helt normalt at alle har løbet et marathon og hopper rundt i fitness centeret 6 gange om ugen. Dog vil jeg sige, at han sætter det på spidsen. For mig er marathon og mange timer i fitness nemlig ikke lig med sundhed.

Han har ret i at sundhed er gået hen og blevet en slags religion, det er det i hvertfald for mig. Jeg er meget skeptik, men det er fordi at jeg ved, at jeg er den enste som kan beskytte min krop for fødevarer, som ikke er gode for min krop, jeg mener ikke at der bliver gjort nok fra politisk hånd for at beskytte os som forbrugere. Det er blandt andet en af grundene til at jeg altid vælger økologiske varer. Supermarkederne er spækkede med produkter, som absolut ikke gør noget godt for vores kroppe. Magasinerne bugner af kurer som kan give os flad mave, tynde lår og slanke arme. Mange “sundheds” produkter skilter med den hurtige vej til en sund livsstil. Men i virkeligheden skal vi konstant være på vagt og gennemskue alle de fine reklame ord, for hvad er der egentlig i de madvarer, hvordan er de dyrkede og hvor kommer de fra? Der er mange perspektiver af sundhed og der skal være en balance, så sundhed ikke stresser os og hvor sundhed og træning ikke går forud for fx familietid.

Der bliver også påpeget at baren for sundhed har rykket sig meget på de sidste 20 år. Fra at man var sund, hvis man joggede lidt en gang om ugen, til at man nu løber et halv marathon om ugen. Hvor  stopper det? Og hvornår går for meget træning hen og bliver usundt? Skal vi alle ligne atleter?

 

 

   

2 kommentarer

 • Eva

  Må jeg spørge, om du konsekvent vælger økologi? Også hvis du står med valget mellem eksempelvis økologiske æbler fra Italien og danske ikke-økologiske æbler? Jeg vælger nemlig altid selv økologi, men har i den seneste tid læst meget om, at økologisk frugt eksempelvis må sprøjtes med rigtig mange forskellige ting, hvis det kommer fra fx Sydeuropa, fordi der ikke er så strenge regler som i Danmark mht- økologi. Derfor kan der godt være en pointe i at vælge dansk ikke-økologisk frugt, som faktisk ikke må sprøjtes særlig meget, selvom det ikke er økologisk. Derudover forurener det jo heller ikke lige så meget, da det ikke skal fragtes hele vejen fra fx Italien 🙂

  God dag til dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   For det meste ja, men når det kommer til hvor produktet kommer fra, så er jeg mere skeptisk og overvejer om jeg har brug for produktet hvis det kommer langvejs fra. For det giver nemlig ikke mening af købe økologisk som har været fragtet jorden rundt. Men god pointe du kommer med, det må jeg læse lidt mere om. Jeg ved fx. Holland er meget slemme med sprøjtegift og jeg ville aldrig købe noget frugt eller grønt derfra heller ikke økologisk.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øko bøf og fennikelfræs