Weekend og kloge ord

Energibar med chiafrø

Besøg min nye side Green Mind Studio, hvor jeg nu rådgiver i holistisk sundhed og deler en masse opskrifter – greenmindstudio.dk

Det at putte noget sundt og lækkert mad i munden er virkelig vigtig for mig. Mad er også en mental ting for mig, jeg elsker at stå i køkkenet og lave mad fra bunden. Faktisk elsker jeg også at handle ind, og det at stå og vælge friske økologiske grøntsager og frugt, og være kreativ med hvad det skal serveres til. Jeg drømmer lidt om en gang at prøve selv at dyrke grøntsager, at kunne gå ud i en have og finde det man skal bruge til aftensmad – det ville da være lækkert. Men jeg tvivler lidt på at det nogensinde lykkes, da jeg langt fra har grønne fingre. Tilbage til køkkenet, så har jeg være igang med et lidt sundere alternativ til noget sødt, når man som mig holder sig fra gluten, sukker og mælkeprodukter, så skal der lidt til at opveje alt det man må undvære. De her lækre dadel/abrikos/chia bars er gode til et lille mellemmåltid ud på eftermiddagen eller som aftensnack. Chiafrø er rige på Omega 3, som er super sundt og bl.a modvirker inflammation. Opskriften er fra Finax og lyder således:

– 20 stk dadler
– 5 stk abrikoser
– 1/2dl vand
– 50 g kokos og lidt til drys
– 50 g havregryn (glutenfri)
– 50 g mandler
– 45 g økologisk chiafrø

Blend dadler, abrikoser og vand. Bland resten af ingredienserne sammen. Mas det ud på bagepair til 1 cm tykkelse, stil på køl. Skæres i stykker efter 1 time.

 photo f5eee3c1-be0b-4c7d-a053-b0ab40d3a980_zpshyxvw0pz.png

 photo 9f0bfae6-2e65-4555-aca6-0939795f23da_zpslllshnjn.png

Et lille tip er at Finax er begyndt at sælge økologiske chia frø i små poser, så det ikke er den helt store investering man skal ud i. Desuden er det smart kun at købe chiafrø i små portioner, så de ikke når at harskne. Chiaføene er også velegnede til chokomüsli som du finder opskriften på lige her.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekend og kloge ord