Energibar med chiafrø

Når huden driller – tarmens funktion

 photo 24fa6ac3-1513-4375-b870-4d66562a415e_zpstauix40k.png

Hvis du ønsker hjælp til din hud, kan du besøge mig på Green Mind Studio, hvor jeg rådgiver om sund hud, jeg er selv kommet min akne til livs ved livsstil ændring.

Dem af jer som har fulgt med længe ved, at jeg for ca. 2 år siden også stod med en uregerlig teenage hud. Det var virkelig voldsomt og kom nærmest over natten. Det resulterede i at jeg var ved at gå ned og jeg aller mest havde lyst til at lukke mig inde. Ikke nok med at det så voldsomt ud så gjorde det også fysisk ondt. Den gang var jeg til kinesiolog og på detoxkur med Thorbjörg. For hos lægen var svaret kun at jeg kunne få en skrap pillekur, som udtørrer ens hud og gør at man ikke må blive gravid. Den gang tog det et par måneder at få styr på min hud, men den blev bedre, med god kost og motion.

Nu står jeg så med problemet igen, min hud går lidt amok. Eftersom at jeg har et holistisk sund på sundhed, så går jeg til værks for at finde årsagen. Mit fokus ligger faktisk på tarmen, fordi jeg ved hvor vigtig at det er at ens tarm er sund. Når jeg siger tarmen så mener jeg også fordøjelsen. Førdøjelsen er nøglen til en ren hud og en lang række andre ting. I tarmen optages alle vores næringsstoffer, som kroppen skal bruge.

Når vi bliver født naturligt gennem vores mors fødselskanal får vi gode bakterier til vores tarm. Her starter en god tarmflora og den er vigtig for vores immunforsvar. Der hvor problemet opstår i forhold til huden er, når det man har det som hedder “leaky gut”. Dette forekommer når tarmens naturlige barriere er nedbrudt, og der dermed slipper affaldsstoffer ud i blodstrømmen, som aktiverer immunforsvaret og forårsager inflammation, som kan give uren hud.

Forskellige tegn på dårlig fordøjelse:

 • Oppustethed
 • luft i maven
 • tynd mave
 • forstoppelse
 • kvalme
 • svage og flækkede negle
 • akne
 • eksem
 • svamp

Jeg kan selv nikke genkendende til flere af disse symptomer, så jeg ved at der kan forbedres en del. 2. del af dette afsnit kommer til at handle om hvordan man kan optimere sin hud vi mad og kosttilskud.

Min hud er heldigvis blevet bedre siden mit udbrud i 2016, læs her hvad jeg har gjort.

 

   

9 kommentarer

 • Åhh, jeg kan SÅ godt forstå dig! Jeg har også været der. Min hud gik helt amok med cystisk akne da jeg stoppede med p-piller for første gang. Det gjorde fysisk ondt i ansigtet, men det var nok psyken som led allermest for jeg havde mest lyst til bare at isolere mig.
  Har du overvejet at gå til en ernæringsterapeut?
  <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Ja, det er virkelig forfærdeligt! Jeg har ikke overvejet en ernæringsterapeut, har du haft gode erfaringer med det? Jeg jeg tænkt, at jeg vil prøve et health dna test, som kan teste en for hvilket intolerancer man har, for at få det på det rene:) Man er jo nærmest villig til at prøve alt!

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg går selv hos en ernæringsterapeut nu, og det har hjulpet meget 🙂 Overvejer dog også at supplere med nogle funktionelle tests fra Nordic.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida.

  Hej Emilie – faldt lige over dit indlæg –
  Prøv ren omega 3 hvis du ikke allerede gør. Evt. den fra Nordic Naturals, gerne den flydende! Omega 3 virker antiinflammatorisk, mens omega 6 faktisk virker inflammatorisk i kroppen. Vi skal have begge dele gennem kosten, de fleste af os får bare meget mere omega 6 end 3 og tager ofte tit olietilskud hvor der er masser af omega 6 i. Der anbefales et forhold på 1:6 mellem omega 3 og 6. Mange inflammationssygdomme som gigt, akne m.fl. skyldes faktisk at kostens fedtsyreprofil ikke er optimal.

  Omega 3 har i hvert fald hjulpet min hud i balance efter mange år med “problemhud”.

  Ps. Se De Nordiske Næringsstofanbefalinger for de præcise anbefalinger for fedtsyrer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Tak for dine anbefalinger:) Jeg spiser omega 3 på kapsel, det hjælper helt sikkert! Derud over så er det at udlukke gluten og mælkeprodukter virkelig godt for akne, det hjælper i hvert fald mig:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mel

  Prøv at køb Exuviance-produkterne. De er for sindssyge. Dyre, men effektive!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Emilie,
  jeg har (haft) det samme problem som dig – leaky gut pga. skrap medicinkur i thailand som ødelagde mine tarme. Jeg har arbejdet i en helsekostforretning, og lærte af mine kolleger at det bedste til at hele tarmen når man har leaky gut er L-glutamin !! Man kan ikke rigtigt købe det rent i de danske helsekostbutikker, men jeg har købt det over nettet. Det er pulver som du blander op i vand, og smager ikke af noget 🙂 det er en aminosyre og lagres i musklerne. Jeg har købt min på ‘detoxshop’ http://detoxshop.nordicvms.com/Catalogue.aspx og den er fra Lamberts og hedder L-Glutamine, Natural, free-form. Det er den bedste. Og hvis du kombinerer dette med 5htp og mælkesyrebaktierne High-bifido fra Udo’s Choice, så er du totalt kørende. Og så spis en masse gurkemeje! KH Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og nåå jo, så er det vigtigt at få GLA ! Det kan du få igennem Hjulekroneolie som bl.a. er i Nordic Naturals Complete Omega, eller Borago kapsler eller EPA-GLA fra Biosym..

  Og glem lige det jeg skrev før om 5-HTP. Den er til humøret og energien (serotonin og melatonin).. byttede lige rundt på det.

  Håber du kan bruge al min info.. det hjælper virkelig. Held og lykke!

  KH Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Energibar med chiafrø